LYSFESTEN HOLDER FLYTTEDAG

Kulturstrøget har besluttet at flytte Lysfesten fra efteråret og frem til januar 2020.

Rundt regnet 20.000 deltog Lysfesten i 2018. I de første år var ’Lysfesten’ dén store kulturbegivenhed i efteråret, men heldigvis er der i de senere år kommet flere store efterårsevents til i bymidten – herunder ’Spil Dansk Ugen’. Dette har dog medført en hvis overlapning af mellem ’Lysfesten’, ’Spil Dansk Ugen’ og flere andre større begivenheder i bymidten, hvor afviklingsdatoerne ligger tæt på hinanden.

Så for at understøtte en spredning af store kulturevents i bymidten - samt sikre, at byens borgere kan få glæde af at deltage i flere store kulturbegivenheder i bymidten, har Kulturstrøgets styregruppe derfor besluttet at rykke datoen for afvikling af Lysfesten fra slut oktober 2019 til fredag den 24. januar 2020.

Vi glæder os til at se jer i januarmørket!

TAK FOR EN FANTASTISK LYSFEST 2018

Fredag den 2. november afholdt vi Roskildes funklende event, Lysfesten. Denne aften kunne man opleve regnbuens mangfoldighed, historie og videnskabelige udvikling skinne gennem de mange lysinstallationer. Der blev eksperimenteret med prismer, farvegange, panoramaer langs hele Kulturstrøget.

Den performative musiker Bisse sluttede af med et brag af en afslutningskoncert ved Skt. Laurentius, lyssat af Mads Vegas.

Fotoet nedenfor er taget af Kim Vegeberg.

Se video fra Lysfest 2018 herunder.

Lysfest i Roskilde

Lysfesten på Kulturstrøget og gaderne omkring i Roskilde bymidte, er en årlig tilbagevendende kulturevent i slutningen af oktober måned. Lysfesten blev afholdt første gang i 2014 og allerede fra starten tiltrak begivenheden mange af byens borgere til en aften i skæret fra lysinstallationer og bølgende lysoptog. Siden dengang er Lysfesten vokset, og mange flere aktører er kommet til. I 2017 samlede Lysfesten ca. 20.000 borgere i bymidten og i 2018 ligeså.

Temaet har gennem alle årene været lyset og fejringen af lyset og gennem årene har man kunne opleve mange spændende og flotte lysinstallationer, optrædende, værksteder, optog og meget mere. Herunder kan du se et billedudsnit fra 2018. Fotografer: Kristian Brasen, Hanne Kathrine Rasmussen, Kasper Jørgensen og Sanne Kristiansen.